Fågelkonsert

Står och väntar på bussen nu, och oj vad fåglarna kvittrar! Det är som en liten fågel-konsert. Jättefint!


Min drömlägenhet

Det här är nog den finaste lägenhet som jag någonsin har sett! Ååh vad jag vill bo där!
Den ligger i Huskvarna Söder och utgångspriset är 595 000 kr.

Om den ändå hade legat lite bättre till för att ta sig fram och tillbaka till högskolan så vettisjutton om jag inte hade försökt att köpa den.


Det otroligt vackra vardagrsummet


Matsalsbord och tapet att dö för

Jättemysigt sovrum
Jättemysigt sovrum


Köket

Ingen som har lust att skänka mig några 100 000 så jag kan flytta in där?;-)
Undra vad slutpriset kommer att bli

(Bilder kommer från Svensk Fastighetsförmedlin)

Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag?

Nej det är ingen vanlig dag, för det är Sannes födelsedag.
Hurra! Hurra! Hurra!!


Spontanitet

Spontanitet lönar sig, eller hur Emma?!!

Efter en timme på spårvagnen där vi utforskat nya ställen vi aldrig varit på, kom vi flåsandes in till bion. Där visade det sig att vi (jag) hade köpt biljetter till igår och inte idag. . . Snopet!
MEN vi fick fribiljetter (!) och traskade glatt iväg mot salongen. Där upptäckte vi att de två utspirdda platserna vi hade fått var upptagna, så vi satte oss på två säten jämte varandra som så lägligt var lediga, och där satt vi hela filmen :-D
Vill även nämna att när vi satt oss ner, tagit av oss jackorna och var redo - då började filmen (vi slapp reklamen, halleluja!)

Vilken kväll!


Rosa frisörkappor och torkade rosor

Punktlig som jag är var jag framme utanför dörren kl 17.13, om två minuter skulle min klipptid börja. Jag kliver in genom dörren och kommer in i en liten farstu med en spegel på väggen. Jag går in genom den andra dörren och kommer in i salongen. Där står en kvinna i 55 års åldern och klipper en dam i 75 årsåldern. De pratar för fullt och frösören hälsar glatt på mig. Hon har på sig ett par vita byxor och vit tunika med en vit tröja över, helvitt med andra ord (rätt ovanligt nu för tiden). Jag slår mig ner i en stol och börjar läsa en tidning.

Efter 15 minuter har den 75åriga damen hunnit dra igenom hela sin livshistoria, berättat om när alla husen i området byggdes, ojat sig över hur fint håret blev och dessutom förhört mig om vem jag är och berättat att hon ser mig gå från bussen varje dag efter jobbet.
Motvilligt går den söta damen där ifrån med en bokad tid två veckor senare för klippning. Hon var så pratsjuk, hennes man hade gått bort för ett år sedan och hon hade inga barn så det enda sällskapet hon hade var iprincip frisören. Tanten hade kommit dit nästan två timmar innan sin klipptid för att prata. Så sorligt på sätt och vis, men vad härligt att frisören faktiskt låter henne hållas och glatt pratar med henne.

Nå väl, en kvart över tiden börjar frisören med mig. Hon schampoonerar, masserar, tvättar och torkar mitt hår med omvård i hela 15 min!! Det har jag nog aldrig varit med om innan. Vanligtvis brukar det ta 3 minuter. Under tiden hon klipper håret blev det MYCKET prat, jisses vilken kvinna --- hon kunde prata! Hihi men hon var jättetrevlig. Vi hann gå igenom val av boende, pendling, studering, boendemarknaden, lägenheter, borås, varberg, hårtyper, vad alla hennes barn höll på med och även lite annat små strött. Efter en timme i stolen gick jag där ifrån och för detta tog hon 200 kr!!

Det var faktiskt en upplevelse utöver det vanliga. Det är inte ofta man träffar människor som tar sig tid att bara vara, prata och inte stressa. Framförallt inte inom sådana yrken. Det gäller att hitta de små udda salongerna som funnits där i 30 år med samma ägare, precis som det här stället. En riktig damsalong med rosa och röda frisörkappor, sidendekoration i fönstren och torkade blommor jämte spegeln.

När jag gick där i från kvittrade hon glatt "ta nu en mintkola så du orkar upp för backen hem".
Det säger ju allt! :-D

RSS 2.0